Sportfysiotherapie is een verbijzondering of specialisatie in de fysiotherapie en houdt zich bezig met het fysiotherapeutisch diagnostiseren en behandelen van sportblessures, het begeleiden en het adviseren van sporters bij hun trainingsopbouw en/of revalidatietraject.

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en / of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen, maar ook recreatieve sporters. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut daarnaast ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Wat kan Fysiotherapie Rinus Louwers voor u doen?

Uiteraard kunnen onze sportfysiotherapeuten u bijstaan wanneer u een blessure heeft of een operatie heeft ondergaan. Met een gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw sport binnen afzienbare tijd hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sport specifiek en functioneel. De therapie is bijvoorbeeld gericht op het versterken van spieren, het normaliseren van bewegingspatronen, stabiliteit, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie. U kunt, indien gewenst en mogelijk, uw sport blijven beoefenen met als doel een volledige hervatting van de sport. Zo nodig overlegt de sportfysiotherapeut met uw trainer.

Wij adviseren u ook over de opbouw van je training, over (loop) schoenen, steunzolen en braces, kunnen een Fitness Sportonderzoek en veldtesten af laten nemen, verzorgen revalidatietraining op het veld en gerichte hydrotherapie (zwembad).

Onze praktijk is speciaal ingericht voor de sportfysiotherapeut, maar ook daarbuiten kunnen we u zeker van dienst zijn. Denk bijvoorbeeld aan de veldrevalidatie, veldtesten of behandelingen op (sport) locatie.

Revalidatietrainingen

Onze specifieke revalidatietrainingen vormen het schakelstuk tussen de traditionele oefenzaal waar kracht-, stabiliteit- en conditietraining wordt gegeven en de desbetreffende sport op het veld. Tijdens de revalidatietraining worden loopvormen, maar ook sport specifieke trainingen gegeven door een sportfysiotherapeut. Deze trainingen worden gegeven op het kunstgrasveld van Sportpark de Kranenmortel, SV Deurne.

Kwaliteit

In onze praktijk zijn meerdere sportfysiotherapeuten werkzaam. Na de studie fysiotherapie is de therapeut opgeleid tot Master Sportfysiotherapie. Allen staan geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie en zijn fysiotherapeuten die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen. Deze registratie verzekert je dat de sportfysiotherapeut de meest actuele kennis en vaardigheden in huis heeft door bij- en nascholing. Uw sportfysiotherapeut is daarnaast lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS).

U kunt direct een afspraak maken door te bellen of een bericht te sturen.