Diabetes beweegprogramma

Diabetes beweegprogramma, 11 november 2021

Diabetes beweegprogramma @ Fysiotherapie Rinus Louwers

Diabetes type 2 is een veel voorkomende aandoening, verwachtingen zijn dat de komende jaren het aantal diabetes type 2 patiënten fors gaat stijgen.
Diabetes type 2 is een aandoening waarbij het lichaam niet meer goed reageert op insuline die aangemaakt wordt door de alvleesklier. Doordat het lichaam niet meer goed reageert op dit hormoon, zal de bloedglucosewaarde stijgen. Wanneer de bloedglucosewaarde stijgt en deze gemiddeld hoger komt te liggen, kan dit op den duur zorgen voor (chronische) complicaties. Hierbij kunt u denken aan hart- en vaatziekten, nierfalen en aantasting van de zenuwen in bijvoorbeeld de handen, voeten en ogen. Uit onderzoek blijkt dat voldoende wekelijkse beweging zorgt voor een vermindering van de kans op deze chronische aandoeningen en voor een verlaging van de gemiddelde bloedglucosewaarde.

Het beweegprogramma zal begeleid worden door mij, Lars Veldpaus.
Ik ben 24 jaar, kom uit Deurne en ben momenteel bezig met mijn laatste jaar aan de opleiding Sportkunde op de Fontys te Eindhoven. Gedurende deze opleiding heb ik geleerd hoe ik diverse doelgroepen begeleid in het aanpassen van hun beweeg- en leefstijlgewoonten.
Mijn interesse ligt bij het begeleiden van diabetespatiënten, mede doordat ik zelf 16 jaar diabetes type 1 patiënt ben. Door deze jaren van ervaring ben ik veel te weten gekomen over sporten als diabeet en ben ik in staat mezelf en anderen te begeleiden richting een positief resultaat.

U kunt bij fysiotherapie Rinus Louwers onder mijn begeleiding komen sporten. Hierbij zal op basis van een beginmeting bekeken worden op welk niveau uw beweegprogramma zal starten en hoe dit programma voor u op maat gemaakt kan worden.
Ieder beweegprogramma zal een combinatie zijn, bestaande uit spier- en botversterkende oefeningen, conditietraining, balans en het ontwikkelen en onderhouden van een actieve leefstijl.

Omdat het in het geval van dit begeleidingsprogramma zal gaan om een afstudeeronderzoek, zal dit tegen een gereduceerd tarief aangeboden worden.
Onderstaand, ziet u, wat u in ruil voor dit gereduceerd tarief kunt verwachten.

Wat houdt het beweegprogramma in?

  • Een intake, waarbij uw beginniveau wordt bepaald aan de hand van testen en een vragenlijst.
  • 12 weken lang begeleid trainen
  • Een voor u op maat gemaakt trainingsprogramma
  • Een tussentijds evaluatiemoment
  • Een eindtest om uw voortgang te bepalen en de zelfstandigheid te stimuleren

Wat betekent dit voor u?

  • Meer plezier halen uit beweging
  • Doelen opstellen en deze behalen
  • U weet welke vervolgstappen nodig zijn om zelfstandig de activiteiten te continueren
  • Vermindering van de kans op complicaties

Het programma zal bij voldoende aanmeldingen binnen enkele weken van start gaan. Om u aan te melden kunt u bellen naar telefoonnummer 0493-315499 of een email sturen naar info@fysiotherapielouwers.nl.

Terug naar nieuwsberichten
Terug naar nieuwsberichten