Onze nieuwe collega aan u voorstellen

Onze nieuwe collega aan u voorstellen, 16 november 2021

Graag willen wij onze nieuwe collega, Aukje Brekelmans, aan u voorstellen;

Mijn naam is Aukje Brekelmans, 37 jaar en trotse mama van Lieve en Hidde. Ik kom vanuit een dynamische samenwerking met PECE Zorg (Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven), waar ik ondertussen bijna 5 jaar werkzaam ben, vanaf medio november team FRL kom versterken!

Naast mijn werk als fysiotherapeute, ben ik niet alleen mama, maar ook sportief. Na jaren hockey op semi topniveau speel ik samen met Kim Louwers in dames 1 van MHC Deurne en op donderdagavond met Josje Van de Wal in het dames donderdagteam. Ik vind koken en bakken niet alleen lekker, maar ook heel leuk. Ik stap graag op mijn wielrenfiets of duik het bos en de natuur in met mijn gezin.

Binnen het algemene fysiotherapie register heb ik me gespecialiseerd op verschillende aandachtsgebieden. Echografie is daar één van. Met de inzet van echografie ben ik in staat om eventueel letsel zoals bijvoorbeeld een spierscheuring, slijmbeurs- of peesontsteking en letsel aan het kapsel- en bandapparaat in kaart te brengen of uit te sluiten. Daarnaast wordt echografie ingezet als evaluatietool gedurende een herstel traject, waardoor we de voortgang in verschillende fases van het herstel van het letsel in beeld kunnen brengen om vervolgens snel dan wel adequaat te handelen.

Naast het afronden van de studie echografie medio 2019 heb ik meer kennis verzamelt de afgelopen jaren. Waar ik in 2009 afstudeerde aan de Avans Hogeschool ging ik direct door om nog vaardiger te worden en ging aansluitend aan de Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde (Cyriax) studeren. Orthopedische revalidatie is echt mijn expertise, met name van de onderste extremiteit. Deze interesse werd versterkt na het volgen van meerdaagse cursussen zoals complexe traumatologie of fractuurgenezing.

In 2017 volgde ik samen met Josje de opleiding Orthopedische klachten bij kinderen. Daarnaast heb ik ook de opleiding Dry Needling gevolgd. Door deze opleidingen kan ik de jonge (top)sporter gericht en kundig revalideren.

Terug naar nieuwsberichten
Terug naar nieuwsberichten