Aukje Brekelmans

heeft de controle van een tophockeyer

En gaat zo met jou de uitdaging aan

Over Aukje Brekelmans

Mijn naam is Aukje Brekelmans, ik ben 38 jaar en sinds november 2021 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Louwers. Daarnaast ben ik ook werkzaam bij Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven (PECE ZORG) waar ik ondertussen alweer meer dan 6 jaar werkzaam ben. Op beide praktijken werk ik parttime met veel passie. Naast mijn werkzaamheden ben ik trotse mama van Lieve en Hidde, en ben ik graag in de natuur met mijn gezin. Koken en bakken vind ik niet alleen leuk maar ook erg lekker. Als ex amateur topsporter ben ik zelf nog steeds actief op het hockeyveld, doe ik aan krachttraining, ben ik een mooiweer wielrenster en golf ik sindskort!  

Binnen het algemene fysiotherapie register heb ik me gespecialiseerd op verschillende aandachtsgebieden om hier een master in te zijn. 

Met echografie ben ik in staat om klachten en letsels zoals bijvoorbeeld een spierscheuring, slijmbeurs- of peesontsteking en/of problemen aan het kapsel- en bandapparaat in kaart te brengen of uit te sluiten en mijn collega’s te adviseren in het vervolg en behandelplan. Daarnaast heb ik met echografie ook een soort evaluatietool in handen zodat ik gedurende een herstel traject, waardoor we de voortgang in verschillende fases van het herstel van het letsel in beeld kunnen brengen om vervolgens snel dan wel adequaat te handelen. Naast het afronden van de studie Echografie in 2019 heb ik méér kennis verzamelt de afgelopen jaren. In 2021 heb ik me verder verdiept in chronische peesproblematiek en kan ik deze behandelen via Shockwave Therapie of Percutante Electrolyse. In maart j.l. heb ik hier nog een verdieping op gedaan. En kun je met chronische peesklachten ook bij me terecht! Omdat ik de opleiding Dry Needling heb gevolgd behandel ik vanuit de ketengedachte. 

 In 2009 studeerde ik af aan de Avans Hogeschool en ging ik direct door om nog vaardiger te worden en besloot aansluitend aan de Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde (Cyriax) te gaan studeren. Orthopedische revalidatie en klachten zijn mijn expertise. Deze interesse werd versterkt na het volgen van meerdaagse cursussen zoals complexe traumatologie of fractuurgenezing (lees: herstel na (meervoudige) breuken. In 2017 heb ik ook de opleiding Orthopedische klachten bij kinderen afgerond. Hierop kan ik de jonge (top)sporter gericht en kundig revalideren. 

Bekijk het hele team
  • BIG nummer: 09911988604
  • Diploma 2009 Fysiotherapie, Avans Hogeschool Breda
  • Diploma 2014 Academie voor Orthopedische Geneeskunde (Cyriax)
  • Interessegebieden: Sportblessures, revalidatie THP en TKP, spier- en peesklachten, knieklachten, orthopedische (sport) klachten bij kinderen en echografie