Guus

Ademhaling

Ademhaling is de basis van alle processen in het lichaam. Het is onze meest vitale functie. Het is dan ook gek dat we tegenwoordig niet meer stil staan bij een van de belangrijkste instrumenten van ons lichaam; ademhaling.

We hebben altijd iets te doen. We zijn altijd ‘druk’ en er is vaak geen ‘tijd’ om op de rem te trappen. Hierdoor kan je ademhaling vast gaan lopen met als gevolg dat er fysieke klachten kunnen ontstaan of in stand gehouden worden.

Terug naar de specialisaties

Wat is ademhaling?

Ademhaling is de basis van alle processen in het lichaam. Het is onze meest vitale functie. Het is dan ook gek dat we tegenwoordig niet meer stil staan bij een van de belangrijkste instrumenten van ons lichaam; ademhaling.

We hebben altijd iets te doen. We zijn altijd ‘druk’ en er is vaak geen ‘tijd’ om op de rem te trappen. Hierdoor kan je ademhaling vast gaan lopen met als gevolg dat er fysieke klachten kunnen ontstaan of in stand gehouden worden

Bij welke klachten helpt ademhalingstherapie?

  • Langdurige nek/rugpijn
  • Vermoeidheid
  • Slapeloosheid
  • Gespannen spieren
  • Hoofdpijn

Het lichaam kan niet altijd AAN staan. Het is ook nodig om tot ontspanning te komen. De enige manier waarop je dat bewust kan beïnvloeden is met behulp van je ademhaling.
Neem eens gedurende de dag de tijd om aandacht te geven aan de manier waarop je ademt.

Wat valt er op? Houd je je adem regelmatig in? Adem je door je mond of neus? Hoe verandert je ademhaling gedurende de dag en wat doet dat met je fysieke klachten en je gemoedstoestand?

De eerste stap is bewust worden van je ademhaling. Vanuit die stap ga ik je bij Fysiotherapie Louwers verder helpen om samen met jou de kracht van ademhaling te ontdekken en daarmee jouw (langdurige) klachten drastisch te verminderen of zelfs volledig te verhelpen.

TopTraject

Als je met klachten bij Fysiotherapie Louwers komt, zal een van onze toptherapeuten jouw klachten in kaart brengen. Dit gebeurt met behulp van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Ademhalingstherapie is onderdeel van een normaal fysiotherapeutisch toptraject. Als je aanvullend verzekerd bent, vallen kosten voor ademhalingstherapie hieronder.

Samen bepalen we je doelen en dan kan je Toptraject van start gaan: wij zorgen ervoor dat je je met plezier weer top gaat voelen!

Al onze Toptherapeuten zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie en voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen, gesteld door het KNGF.

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.