Janneke

Zorgverzekeraars
en vergoedingen

Natuurlijk wil je weten of behandelingen door de fysiotherapeut worden vergoed door je zorgverzekeraar. Fysiotherapie Louwers heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars. Wanneer fysiotherapie medisch noodzakelijk is, worden behandelingen wel, niet of deels vergoed. Dit is afhankelijk van je basisverzekering en je aanvullende verzekering, maar ook van je aandoening (chronisch of niet-chronisch) en je leeftijd.

Ga jij samen met
ons de uitdaging aan?

Meer informatie

Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt je behandeling over het algemeen betaald door je verzekeraar. Het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt, hangt af van het soort aanvullende pakket dat je hebt afgesloten. Je kunt dit vinden op je polisblad of via de website van je zorgverzekeraar.

Verwijzing
Wil je in aanmerking komen voor vergoeding, dan heb je bij sommige zorgverzekeraars een verwijzing nodig. Bij chronische aandoeningen die vermeld staan op een door de overheid samengestelde lijst, is een verwijzing altijd noodzakelijk. Je komt dan in aanmerking voor langdurige behandeling.

Geen verwijzing
Het is wettelijk bepaald dat je een fysiotherapeut kunt bezoeken zonder verwijzing van de (huis)arts. Dit heet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (D.T.F.).

Als je zonder verwijzing een afspraak maakt bij de fysiotherapeut, wordt eerst gekeken of de klachten die je hebt daadwerkelijk behandelbaar zijn met fysiotherapie. Als dat zo is, dan kan gestart worden met het Toptraject. Als dat niet zo is, dan zal hij je adviseren om contact met je huisarts of een specialist op te nemen en een korte, schriftelijke rapportage opstellen om mee te nemen. Bij de meeste verzekeraars wordt fysiotherapie via D.T.F. vergoed. Kijk hiervoor goed in de polisvoorwaarden.

Tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Als er meer behandelingen nodig zijn, dan vergoedt de verzekeraar eventueel meer behandelingen vanuit de aanvullende verzekering.

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.