GLA:D®

In samenwerking met regionale ziekenhuizen en huisartsenpraktijken biedt Fysiotherapie Louwers het voorlichtings- en trainingsprogramma GLA:D® aan. Dit programma is speciaal voor patiënten met heup- en knieartrose en stelt deze patiënten in staat om een heup- of knieprothese uit te stellen of zelfs te voorkomen. Het GLA:D® programma is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Door een duidelijk behandelplan krijgen patiënten dezelfde voorlichting en dezelfde oefentherapie bij de fysiotherapeut.  

De aanwezigheid van heup- en knieartrose neemt toe, dus deze patiënten melden zich vaak bij de huisarts of orthopeed met klachten. Wanneer een heup- of knieprothese nog niet aan de orde is, kan deze patiënt worden doorverwezen voor het GLA:D® voorlichtings- en trainingsprogramma. 

Terug naar de specialisaties

Het programma

Onze GLA:D® therapeuten maken een persoonlijk oefenprogramma dat past bij de situatie van de patiënt. Dit programma duurt gemiddeld 6 weken en bestaat uit 12 oefensessies. Het oefenprogramma wordt ondersteund met een oefenboekje en de nadruk ligt op kwaliteit van bewegen. Voor de start van het oefenprogramma zal er een voorlichtingspresentatie gedeeld worden. Daarna zal er een intakegesprek plaatsvinden. Na dit intakegesprek wordt het oefenprogramma opgesteld.  

Gedurende 6 weken zal er 2 keer per week in groepjes van 3 tot 6 personen geoefend worden. Deze oefensessies zullen plaatsvinden op dinsdag en donderdag van 16:00u tot 17:00u. Tijdens de oefensessies zal er altijd een therapeut en een sport medisch trainer in de zaal aanwezig zijn om de oefeningen te begeleiden. Bij aanvang en afsluiting zullen er testen worden afgenomen om zo het proces te evalueren. 

Resultaten van GLA:D® in Denemarken, waar het programma ontwikkeld is, laten zien dat de patiënt minder pijn heeft, minder pijnstillers hoeft te slikken en een betere kwaliteit van leven heeft. Direct na afloop van het programma, maar ook nog na 12 maanden.  

Hoe komt u in aanmerking? 

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of orthopeed.  

Vergoeding: 

U krijgt tot 12 behandelingen gedurende 12 maanden oefentherapie vergoed uit de basisverzekering.

Toptraject

Het GLA:D® voorlichtings- en trainingsprogramma vindt altijd plaats onder deskundige begeleiding van onze top GLA:D® therapeuten. Samen bepalen we je doelen en zorgen we dat je je met plezier weer top gaat voelen!

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.