Revalideren na Corona / Covid-19

Mensen kunnen blijvende klachten houden na het hebben van Corona/ Covid-19, ongeacht of iemand in de thuissituatie is hersteld of in het ziekenhuis. Denk hierbij aan benauwdheid, moeite met ademhalen, een verminderde algehele conditie, maar ook een verminderde geestelijke conditie. Met name na opname op de intensieve care zullen de gevolgen groter zijn.

Terug naar de specialisaties

Wat is revalidatie na Corona/Covid-19?

Mensen kunnen blijvende klachten houden na het hebben van Corona/ Covid-19. Ongeacht of iemand in de thuissituatie is hersteld, of in het ziekenhuis. Denk hierbij aan benauwdheid, moeite met ademhalen, een verminderde algehele conditie, maar ook een verminderde geestelijke conditie. Met name na opname op de intensieve care zullen de gevolgen groter zijn.

De revalidatie zal starten met een uitgebreide intake/screening van uw klachten. Hierbij wordt rekening gehouden met het fysieke aspect, maar worden ook andere behandelbare grootheden meegenomen. Ook wordt er tijdens de intake gekeken of u meerwaarde heeft bij het includeren van andere specialismen. Hieronder kunt u denken aan een logopedist voor bijvoorbeeld slikklachten, stemklachten, ademhalingsproblematiek of hoestklachten. Ook kan een ergotherapeut worden geïncludeerd in de revalidatie voor bijvoorbeeld vermoeidheid en planningsproblemen, arm en/of hand functieproblemen, hulpmiddelen en/of rollator aan huis training, functionele training in ADL zoals bijvoorbeeld koken of cognitieve problemen in concentratie en geheugen. Als laatst kan er een diëtist worden geïncludeerd in de revalidatie wanneer er sprake is van problemen in de energiebehoefte, ten aanzien van inname van voedsel. De diëtist kan een bijdrage leveren, door het creëren van een optimaal voedselplan, afgestemd op uw persoonlijke behoeftes.

Tijdens de revalidatie binnen fysiotherapie Rinus Louwers zal de fysiotherapeut leidend zijn in het traject. Hierbij wordt de focus gelegd op uw herstel en het verbeteren van het fysiek en mentale functioneren. U zult zelf aan uw herstel werken, waarbij de fysiotherapeut altijd aanwezig is en u hierin begeleidt.

Behandelingsmogelijkheden:

  • Fysieke training
  • Cardiovasculaire training
  • Begeleiding in ADL/probleemsituaties
  • Direct contact met betrokken specialismen
  • Wegnemen van andere fysieke klachten waar mogelijk (denk aan spierklachten of andere klachten aan het bewegingsapparaat)
  • Multidisciplinaire samenwerking met huisarts, logopedist, diëtist en ergotherapeut
  • Individueel behandelplan

 

Toptraject

Als je met klachten bij Fysiotherapie Louwers komt, zal een van onze therapeuten jouw klachten in kaart brengen. Dit gebeurt met behulp van een deskundig vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Om de best mogelijke zorg te bieden, werken we nauw samen met verschillende disciplines: longartsen, huisartsen, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten.
We stellen een persoonlijk behandelplan op, indien nodig samen met de andere disciplines. Samen bepalen we je doelen en dan kan je Toptraject van start gaan: wij zorgen ervoor dat je je met plezier weer top gaat voelen!

Wist u dat u 50 behandelingen vergoed krijgt voor fysiotherapie uit de basisverzekering voor de revalidatie na Covid-19? Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een verwijzing van uw huisarts.

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.