Josje van de Wal

heeft het uithoudingsvermogen van een tophockeyer

En gaat zo met jou de uitdaging aan

Over Josje van de Wal

Vanaf juni 2010 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Louwers. Daarnaast werkte ik de eerste twee jaar ook nog als docent Lichamelijke Opvoeding. Voordat ik fysiotherapie ben gaan studeren heb ik namelijk eerst de opleiding tot 1e Graads docent Lichamelijke Opvoeding afgerond. 

Na het starten met de Master Orthopedische Manuele Therapie in 2011 heb ik echter besloten om fulltime als fysiotherapeut te gaan werken. Mijn interesse in het menselijk lichaam en oneindige drive om te blijven groeien en mezelf te ontwikkelen, heeft me deze keuze doen maken. 

Ik ben van 2010 t/m 2014 werkzaam geweest als fysiotherapeut in het Eredivisie Vrouwenvoetbal. Eerst bij VVV-Venlo en later bij PSV. Daar heb ik veel ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van (acute) sportblessures. 

Na het afronden van mijn Master in 2014 heb ik diverse cursussen gevolgd. De schouder is mijn expertise en ik heb me dan ook uitgebreid verdiept in de diagnostiek en behandeling/ revalidatie van schouderklachten. 

Mijn andere expertise is orthopedische klachten bij het sportende en opgroeiende kind, kinderen en jongvolwassene met scoliose en asymmetrische zuigelingen met stoornissen in de hoog cervicale wervelkolom (voorheen KISS genoemd). In 2021 heb ik de opleiding Kinder Manuele Therapie afgerond. 

Daarnaast ben ik gecertificeerd in het Mulligan Manual Therapy Concept en in Dry Needling van de extremiteiten en de wervelkolom. 

In mei 2023 rond ik de Masterclass Anderhalvelijnszorg Gericht Verwijzen af. Ik ben dan Extended Scope Specialist en mag hopelijk in de nabije toekomst zelf patiënten verwijzen voor aanvullend specialistisch onderzoek (denk hierbij aan een X-foto, echo, MRI-scan of CT-scan). 

Binnen de praktijk manage ik alle zaken en communicatie betreffende het Keurmerk Fysiotherapie, FysioTopics/Zorg 1 en Intramed. 

Ondanks mijn drukke baan en 3 kids probeer ik met regelmaat tijd vrij te maken voor mijn hobby’s. Na een actieve hockey carrière staat deze nu op een laag pitje, maar speel ik gedurende de competitie nog iedere donderdagavond een wedstrijd. Daarnaast fitness ik en loop ik regelmatig hard. 

Bekijk het hele team
  • BIG nummer: 59913074104
  • Diploma 2007 1e Graads docent Lichamelijke Opvoeding, Fontys Sporthogeschool Tilburg,
  • Diploma 2010 Fysiotherapie, Avans Hogeschool Breda
  • Diploma 2014 Master Orthopedische Manuele Therapie, Hogeschool Utrecht
  • Diploma 2021 Kinder Manuele Therapie, EWMM Radboud Universiteit Nijmegen
  • Diploma 2023 Extended Scope Specialist, SOMT University Amersfoort
  • Interessegebieden: Rug- en nekklachten, schouderklachten, scoliose-, heup-, knie-, enkel- en voetklachten bij het (sportende) kind en jongvolwassene, voorkeurshoudingen bij zuigelingen.