Sven 1920 x 1080

Sven Louwers

heeft de discipline van een topbokser

En gaat zo met jou de uitdaging aan

Winnen doe je samen.
Dus we vormen samen één sterk team mét topsportmentaliteit.

Over Sven Louwers

Sinds 2004 ben ik verbonden aan Fysiotherapie Louwers. In eerste instantie als assistent revalidatie en na het afronden van mijn fysiotherapie opleiding ben ik direct als fysiotherapeut in de familiepraktijk aan de slag gegaan. Omdat mijn ambitie en interesse ook lag aan de management en organisatie kant van de praktijk ben ik ook vrij snel mede-praktijkeigenaar geworden.

Ik ben zelf een fanatiek sporter, vandaar ook de keuze om na mijn opleiding fysiotherapie verder te studeren richting Sportfysiotherapie. Dit was voor mij echter nog niet voldoende. Ik wilde het menselijk lichaam nog beter begrijpen om mijn cliënten nog beter te begeleiden naar Topniveau. Ik kwam er achter dat er vaak nog stappen voorafgaand aan de sportspecifieke revalidatie genomen moesten worden en omdat ik hierbij wel eens mogelijkheden tekort kwam heb ik ervoor gekozen om ook de Master Orthopedische Manuele therapie te volgen. Naast manuele behandeltechnieken heb ik hier geleerd om goed klinisch te redeneren binnen een herstelproces.

Al sinds 2007 ben ik als sportfysiotherapeut verbonden aan SV Deurne, het hoogtepunt was het kampioenschap van 2008 in de Hoofdklasse. Van 2010-2015 heb ik gewerkt ook als sportfysiotherapeut in de medische staf van VVV-Venlo (Eredivisie).

Van 2015 tot 2022 ben ik als mede oprichter en eigenaar werkzaam geweest bij Paramedisch Expertise Centrum Eindhoven (PECE Zorg). Daar heb ik veel ervaring opgedaan bij het Schouder Expertise Centrum. Vanaf dat moment ben ik me steeds meer gaan specialiseren in schouderklachten.

Vanaf 2022 ben ik weer full time terug in Deurne zodat ik dagelijks aanwezig kan zijn in onze prachtige praktijk aan de Kruisstraat! Mijn werkzaamheden bestaan naast het werk als sport- en manueel therapeut uit management taken. Ik ben erg trots op ons mooie familiebedrijf, ons Topteam en uiteraard op Josje en onze 3 kinderen!

 

Bekijk het hele team
  • BIG nummer: 39065918204
  • Diploma 2001 St. Willibrord Gymnasium Deurne
  • Diploma 2006 Fysiotherapie, Fontys Hogeschool Eindhoven,
  • Diploma 2009 Master Sportfysiotherapie, Hogeschool Utrecht
  • Diploma 2015 Master Orthopedische Manuele Therapie, Hogeschool Utrecht
  • Interessegebieden: Schouderklachten, sportblessures, rug- en nekklachten