Marlies

Bekkenfysiotherapie

De bekkenbodem is een spierlaag onder in het bekken, die de buikorganen draagt, zorgt voor het openen en sluiten van de bekkenuitgangen (plasbuis, vagina en anus) en bijdraagt aan de stabiliteit van het bekken. Is bewegen pijnlijk nu je zwanger bent? Of heb je problemen met plassen, poepen of vrijen? Bekkenfysiotherapie kan hierbij helpen.

Terug naar de specialisaties

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie richt zich op klachten in het bekken, de lage rug, de buik en de bekkenbodem, zowel bij mannen als vrouwen. De bekkenbodem is belangrijk bij plassen, ontlasten, vrijen, zwangerschap, houding en beweging. Bij bekkenfysiotherapie kunnen meerdere behandelvormen binnen de fysiotherapie gecombineerd worden: methode Cecile Röst, triggerpointbehandeling, Maple (biofeedback en FES), NIMOC (Non invasive Mobilisation of the Os Coccygeus).

Bij welke klachten helpt bekkenfysiotherapie?

  • Plasklachten: ongewild urineverlies, vaak plassen, terugkerende blaasontstekingen, je kunt niet goed uitplassen
  • Ontlastingsklachten: ongewild verlies van windjes of ontlasting, moeite met ophouden, aambeien, pijnlijke ontlasting, moeizaam kwijt kunnen van ontlasting
  • Verzakkingsklachten van blaas, baarmoeder of darmen: zwaar gevoel vaginaal of onderbuik, onverklaarbare lage rugklachten
  • Klachten rondom zwangerschap: bekkenpijn, stuitklachten, moeilijke ontlasting, urineverlies, rectus diastase
  • Seksuele klachten: pijn bij het vrijen, onvoldoende opwinding/zin, erectieproblemen
  • Pijnklachten: pijn in onderbuik, lies, rond de anus of geslachtsdelen
  • Bekkenpijn, onderrugpijn en stuitklachten
  • Operaties in onderbuik en/of bekken: hierbij kunnen we begeleiden

Toptraject

Als je met klachten bij Fysiotherapie Louwers komt, zal een van onze therapeuten jouw klachten in kaart brengen. Dit gebeurt met behulp van een deskundig vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Om de best mogelijke zorg te bieden, werken we nauw samen met verschillende specialisten zoals: verloskundigen, huisartsen, gynaecologen, chirurgen, urologen en MDL-artsen.

We stellen een persoonlijk behandelplan op, indien nodig samen met een manueel therapeut en sportfysiotherapeut. Samen bepalen we je doelen en dan kan je Toptraject van start gaan: wij zorgen ervoor dat je je met plezier weer top gaat voelen!

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.