Claudicatio / Etalagebenen

Als je last hebt van etalagebenen, oftewel claudicatio, treedt er slagaderverkalking op in de benen. Door de vernauwing in je aderen kan er niet genoeg zuurstof en bloed afgevoerd worden naar jouw benen. Tijdens het lopen hebben je benen meer zuurstof nodig, maar krijgen ze dit niet. Daardoor voelen je benen vermoeid of zelfs pijnlijk aan. De pijn zit vooral in de kuiten, maar kan ook in het bovenbeen, de bilregio, de voetzool of de tenen zitten. Deze pijn trekt weer weg als je een tijdje stil blijft staan. Mensen die last hebben van deze klachten, proberen dit vaak te verbloemen door te doen alsof ze winkeletalages bekijken. Daar komt de naam vandaan.

Terug naar jouw klacht
Last van Claudicatio / Etalagebenen?
T 0493 315 499

Oorzaken

Claudicatio treedt op bij een natuurlijk verouderingsproces. De slagaderen worden bij iedereen nauwer naarmate ze ouder worden. Er zijn wel factoren die het proces kunnen versnellen: 

  • Ongezond voedingspatroon 
  • Roken 
  • Erfelijkheid 
  • Slechte conditie 
  • Te weinig bewegen 
  • Diabetes mellitus 

Toptraject

Etalagebenen kunnen niet genezen, maar met de juiste therapie kun je de klachten wel onder controle houden. Bij de eerste afspraak zal een gespecialiseerde fysiotherapeut de oorzaak van je klachten achterhalen, door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek. Vervolgens stel je samen je doelen vast in een persoonlijk behandelplan. Samen met jou gaan we de uitdaging aan om je pijnvrije loopafstand te vergroten!

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.