Echografie

Heb je last van jouw spieren, pezen of gewrichten en weet je niet wat de oorzaak van jouw klachten is? Dankzij echografie kunnen onze toptherapeuten snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Op deze manier kunnen we een nog beter en specifieker behandelplan opstellen! Hierdoor voel jij je weer sneller top!

Terug naar de specialisaties

Wat is echografie?

Bij echografie wordt er gebruik gemaakt van hoogfrequente geluidsgolven. De golven worden uitgezonden door een zender (transducer genaamd) die geplaatst wordt op de huid. Dit geluid wordt door het lichaam teruggekaatst en wordt door de computer als een elektrisch signaal omgezet. Door middel van echografie kan de kwaliteit van jouw spieren, pezen en gewrichten in kaart worden gebracht. Hierdoor wordt duidelijk hoe de belastbaarheid van de spieren pezen, botten en gewrichten is.

Bij welke klachten helpt echografie?

Echografie wordt toegepast voor de beoordeling van spier- en botaandoeningen van de schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie en enkel/achillespees. Voorbeelden van klachten, waarbij echografie op toegepast wordt:

  • Spier scheuren of littekens
  • Peesontsteking of scheuren
  • Slijmbeursontsteking
  • Verstuiking of scheur van de gewrichtsbanden
  • Slijtage of defecten van het kraakbeen
  • Scheur in meniscus

Toptraject

Uit de echo komt informatie die wij met het blote oog niet altijd zien. Met de uitkomsten van een echografie kunnen de toptherapeuten van Fysiotherapie Louwers een gegrond behandelplan opstellen of je huidige behandelplan aanpassen. Dan kan je Toptraject van start gaan: wij zorgen ervoor dat je je met plezier weer top gaat voelen!

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.