Dry Needling

Een triggerpoint is een verkrampt plekje, oftewel een knoopje in een spier, dat lokale drukpijn of pijn tijdens het bewegen kan veroorzaken. Ook kan een triggerpoint pijn op afstand veroorzaken. Dry needling kan helpen bij het uitschakelen van triggerpoints. Dry needling is een behandeling waarbij spieren met een acupunctuurnaald worden aangeprikt met een speciale techniek, om ze snel en langdurig te laten ontspannen. Zo worden triggerpoints als het ware uitgeschakeld.

Terug naar de specialisaties

Wat is dry needling?

Dry needling is van oorsprong een Oosterse geneeswijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van een acupunctuurnaald. Door middel van een speciale techniek worden triggerpoints in een spier gericht en kort aangeprikt. Zo worden deze punten gevonden en uitgeschakeld, waarna de spieren snel en langdurig ontspannen. Vaak worden meerdere spieren tegelijk behandeld. Bij Fysiotherapie Louwers zijn meerdere gecertificeerde dry needling fysiotherapeuten werkzaam.

Doet dry needling pijn?

Het inbrengen van het naaldje voel je vrijwel niet. Als een triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich lokaal even aan. Daardoor krijg je kort een soort krampgevoel. Meteen daarna ontspant de spier zich weer en wordt bewegen makkelijker en minder pijnlijk. Het behandelde gedeelte voelt wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.

Toptraject

Als je met klachten bij Fysiotherapie Louwers komt, zal een van onze therapeuten jouw klachten in kaart brengen. Dit gebeurt met behulp van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. De spieren die mogelijk jouw pjin veroorzaken, worden verder onderzocht. Dry needling is onderdeel van een normale fysiotherapeutisch Toptraject. Als je aanvullend verzekerd bent, vallen kosten voor dry needling hieronder.

Samen bepalen we je doelen en dan kan je Toptraject van start gaan: wij zorgen ervoor dat je je met plezier weer top gaat voelen!

Al onze Toptherapeuten zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie en voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen, gesteld door het KNGF.

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.