Manuele therapie

Heb je last van jouw gewrichten en heb je daardoor moeite met bewegen? Dan kan orthomanuele/manuele therapie uitkomst bieden. De manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut. Hij of zij beweegt gewrichten op een bepaalde manier, waardoor de beweeglijkheid vergroot wordt.

Terug naar de specialisaties

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is erop gericht om gewrichten beter te laten functioneren en om de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor worden specifieke technieken in de wervelkolom en de gewrichten toegepast. De gewrichten worden tijdens de behandelingen sneller bewogen, waardoor je een knappend of krakend geluid hoort. De effecten van manuele therapie zijn direct merkbaar: het functioneren en bewegen van je gewrichten gaat makkelijker en de pijn wordt minder.

Bij welke klachten helpt manuele therapie?

De meest voorkomende klachten die door een manueel therapeut behandeld worden, zijn:

  • Nek en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Hoofdpijn met uitstraling naar de nek en het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Lage rugklachten met uitstraling naar de benen
  • Kaakklachten met uitstraling naar de nek
  • Bewegingsklachten, door gewrichten die pijn doen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid
  • Heupklachten

Toptraject

Als je met klachten bij Fysiotherapie Louwers komt, zal een van onze therapeuten jouw klachten in kaart brengen. We kijken dan of (ortho)manuele therapie kan helpen bij jouw uitdaging. Dit gebeurt met behulp van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Als manuele therapie de geschikte behandeling is, dan gaat een gespecialiseerde fysiotherapeut met jou de uitdaging aan. Samen bepalen we je doelen en kan je Toptraject van start gaan: wij zorgen ervoor dat je je met plezier weer top gaat voelen!

Al onze manueel Toptherapeuten hebben een Master (Orthopedische) Manuele therapie afgerond. Daarnaast zijn ze geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie, voldoen ze aan de gestelde kwaliteitseisen, gesteld door het KNGF en de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT).

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.