Falk 1920 x 1080

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten, zowel beroepsmatig als hobbyist. Of wanneer je een blessure hebt of een operatie hebt ondergaan. Door de Toptherapie van Fysiotherapie Louwers kun je je sport effectief, veilig en snel weer hervatten en voorkom je herhaling van de blessure in de toekomst.

Terug naar de specialisaties

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en houdt zich bezig met het fysiotherapeutisch diagnosticeren en behandelen van sportblessures, het begeleiden en het adviseren van sporters bij hun trainingsopbouw en/of revalidatietraject. De sportfysiotherapeut traint je sport specifiek en functioneel. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van spieren, het normaliseren van bewegingspatronen, stabiliteit, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie.

Begeleiding op maat

Ook voor advies over de opbouw van je training, sportschoenen, steunzolen, braces, een sportonderzoek of veldtesten kun je terecht bij onze Toptherapeuten. Maar ook voor veldrevalidatie, of revalidatie in het zwembad.

Voor welke klachten helpt sportfysiotherapie?

  • Sportblessures aan de spier, gewricht, bot of pees
  • Andere klachten die jou belemmeren in jouw sportactiviteiten
  • Advies blessurepreventie zodat je in de toekomst blessures kunt voorkomen
  • Advies in jouw keuze voor een bepaalde sport
  • Verbeteren van spierkracht
  • Het verbeteren van het uithoudingsvermogen

Toptraject

Onze specifieke revalidatietrainingen zijn de schakel tussen de traditionele oefenzaal en de desbetreffende sport op het veld. In de zaal wordt kracht-, stabiliteit-, en conditietraining gegeven. Tijdens de revalidatietraining worden loopvormen en andere sportspecifieke trainingen gegeven door een van onze Toptherapeuten. Samen bepalen we je doelen en starten we jouw Toptraject, zodat jij met plezier herstelt en weer top kan presteren!

Onze sportfysiotherapeuten hebben na hun studie fysiotherapie een Master Sportfysiotherapie gevolgd. Zij zijn allemaal geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie en voldoen aan alle eisen zoals gesteld door het KNGF. Ook zijn al onze Toptherapeuten lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS).

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.