Sven 1920 x 1080

Schouderklachten

Haren kammen, je broek optrekken, een tas optillen of eten naar je mond brengen: je gebruikt je schoudergewricht voor heel veel dagelijkse handelingen. Deze handelingen vragen een grote schoudermobiliteit. Juist omdat je de schouder veel en makkelijk kan bewegen, is deze gevoelig voor allerlei problemen. Schouderpijn is dan ook een van de meest voorkomende lichamelijke klachten.

Terug naar jouw klacht
Last van Schouderklachten?
T 0493 315 499

Oorzaken

Vaak ontstaat pijn in de schouder als deze overbelast is. Je krijgt dan last van een zeurende of stekende pijn, of juist pijn tussen de schouderbladen. Ook een stijve schouder behoort tot de symptomen. Vaak wijzen deze klachten op andere aandoeningen en is schouderpijn daar een gevolg van. Mogelijke aandoeningen die zorgen voor schouderpijn zijn: 

  • Artrose in de schouder 
  • Frozen shoulder 
  • Slijmbeursontsteking 
  • Schouder uit de kom 
  • Peesontsteking 
  • Afgescheurde schouderpees (Rotator Cuff) 
  • Impingement syndroom 
  • Muisarm

 

 

Toptraject

Heb je last van schouderpijn? Ben je er dan van bewust dat blessures aan de schouder vaak gecompliceerde uitdagingen zijn, die veel aandacht nodig hebben. Het achterhalen van de onderliggende oorzaak is daarom erg belangrijk. Aan de start van het Toptraject zal een gespecialiseerde schouderfysiotherapeut, door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek, de oorzaak van je klachten achterhalen. Soms is het namelijk belangrijk om rust te houden, maar het kan ook zijn dat het beter is om de schouder te blijven bewegen.
Vervolgens stel je samen je doelen vast, kijken we welke therapieën passen bij je klachten en gaan we de uitdaging aan om effectief, snel en blijvend te herstellen.  

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.