Falk 1920 x 1080

Sportblessures

Als je last hebt van een sportblessure dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk weer van af komen. Afhankelijk van de ernst van de klacht bieden wij verschillende therapieën en oplossingen om je je zo snel mogelijk weer TOP te laten presteren.

Of je nu sport op amateur niveau of op professioneel niveau, dat maakt bij ons niet uit. Onze sportfysiotherapeuten zorgen ervoor dat ieder op zijn eigen niveau weer zo snel mogelijk up&running is. Al jaren staan wij bekend om de goede resultaten die wij behalen met sporters.

Terug naar jouw klacht
Last van Sportblessures?
T 0493 315 499

Meest voorkomende Sportblessures:

Knieblessure

Een knieblessure is een letsel aan het kniegewricht. Dit letsel kan ontstaan door een verkeerde draaibeweging, een onverwachte beweging of overbelasting. Een knieblessure komt het meest voor bij hardlopen, hockey en balsporten.

Nekblessure

Een nekblessure kan geleidelijk ontstaan, bijvoorbeeld door vaak in dezelfde houding te zitten. Ook kan een nekblessure acuut ontstaan, bijvoorbeeld door een val. Een nekblessure komt vaker voor bij wielrennen, judo of worstelen.

Enkelblessure

Bij het verzwikken van je enkel, of door je enkel gaan, overrekken of scheuren je enkelbanden. De buitenste enkelbanden raken dan beschadigd. Vaak zwelt de enkel op en voelt deze beurs en pijnlijk aan. Soms doet iedere beweging van de enkel pijn. Een enkelblessure komt vaak voor bij sporten waar veel wordt gesprongen, hardlopen of zaalsporten.

(Lage) rugblessure

Veel mensen gebruiken hun rug verkeerd, waardoor er snel blessures ontstaan aan de spieren en pezen in de rug. Een blessure aan de lage rug komt vaak voor bij fitness, hockey en wielrennen.

Hamstringblessure

De hamstring is een spier aan de achterkant van je been. Deze spier kan verrekken of inscheuren. Meestal voel je dan hevige pijn in het midden van de spier. Een hamstringblessure komt het meeste voor bij voetbal, hockey en atletiek.

Toptraject

Heb je last van een sportblessure en wil je zo snel mogelijk weer op de been zijn? Door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek achterhalen onze sportfysiotherapeuten de oorzaak van je klachten. Samen bepaal je je doelen in een persoonlijk behandelplan en dan gaan we de uitdaging aan! De behandelingen van het Toptraject beginnen aan de behandelbank, om vervolgens met een sportfysiotherapeut oefeningen te doen. Waar nodig sluit je je traject af met zwembad- of veldrevalidatie. Alle behandelingen richten zich op het verstevigen en versterken van het geblesseerde lichaamsdeel, bewustwording en preventie. Met de topsportmentaliteit van onze therapeuten ga je weer topprestaties bereiken! 

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.