Rug- en nekklachten

Heb je rug- of nekklachten? Bij veel mensen zijn de nek en rug zwakke plekken. Ongeveer 80% van de mensen heeft wel eens nek- of rugpijn. Niet gek, want je rug moet ongeveer twee derde van je lichaamsgewicht dragen.  

Terug naar jouw klacht
Last van Rug- en nekklachten?
T 0493 315 499

Meest voorkomende Rug- en nekklachten:

Oorzaken

Rug- en nekklachten zijn vaak aspecifiek. Dat betekent dat de pijn geen duidelijk aanwijsbare oorzaak heeft. Doorgaans zijn de klachten wel te verklaren door overbelasting, onderbelasting of psychische overbelasting. 

Overbelasting

Wanneer je meer tilt dan je rug kan verdragen, spreken we van overbelasting. Ook het eenzijdig en statisch belasten van je rug kan tot pijn leiden. Eenzijdig en statisch belasten betekent dat er langdurig een lichte kracht wordt uitgeoefend op je rug. Zeker als je daarbij in een ongunstige houding staat, of het gewicht niet gelijk is verdeeld zorgt dit voor klachten. Een voorbeeld daarvan is werken aan een te laag of hoog tafelblad.  

Onderbelasting

Ook onderbelasting kan zorgen voor rug- en nekklachten. Zittend werk en weinig beweging zorgen voor een slechte doorbloeding. Daardoor worden de spieren die de wervelkolom in balans moeten houden slap, er treedt eerder botontkalking op en de kolom zelf wordt stijf.

Psychische overbelasting

Ten slotte kunnen je klachten voortkomen uit psychische of emotionele overbelasting. Als je niet goed in je vel zit of veel stress hebt, kun je de spieren in je nek en rug onbewust voortdurend aanspannen. Dit veroorzaakt klachten die fysiek lijken, maar eigenlijk een psychische oorzaak hebben.

Toptraject

Heb je last van rug- of nekklachten en wil je je zo snel mogelijk weer top voelen? Door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek achterhalen we de oorzaak van je klachten. Er zit namelijk een groot verschil in de Top Trajecten op basis van overbelasting, onderbelasting of een psychische oorzaak. Ook kijken we welke therapeut het beste bij jou past. Vervolgens kijken we welke therapieën passen bij je klachten, bepaal je samen je doelen in een persoonlijk behandelplan en dan gaan we de uitdaging aan!

Zij gaan samen met jou de uitdaging aan

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.