Gewrichtsklachten

Een gewricht is een verbinding tussen botten en zorgt ervoor dat we kunnen bewegen. Overal in je lichaam zitten gewrichten… Handen, voeten, armen, benen, rug, nek, schouders, heupen en ga zo maar door. De oorzaken en symptomen van gewrichtspijn lopen dan ook erg uiteen. Veel mensen denken dat gewrichtspijn hoort bij het ouder worden en dat er niets aan te doen is. Dat klopt niet!

Terug naar jouw klacht
Last van Gewrichtsklachten?
T 0493 315 499

Oorzaken

Wanneer een onderdeel van een gewricht beschadigd raakt, kun je last krijgen van klachten. Een beschadiging kan op verschillende manieren ontstaan.  

Verstuiking 

Als je een verkeerde beweging maakt, worden de gewrichtsbanden verder uitgerekt dan we gewend zijn. Er ontstaan dan scheurtjes in je gewrichtsbanden. Dit gebeurt vaak tijdens het sporten of bewegen. 

Overbelasting 

Als je een gewricht te lang of te intensief gebruikt, dan raakt deze overbelast. Dat kan zorgen voor een beschadiging. Een voorbeeld hiervan is RSI.  

Artrose 

Bij artrose wordt het kraakbeen dat aan de uiteinden van de botten zit dunner. Daardoor bewegen de botten minder soepel langs elkaar en kan er gewrichtspijn ontstaan. 

Ontstekingen 

Een gewricht kan ontstoken raken. Bijvoorbeeld door een infectie of een auto-immuunziekte. Voorbeelden hiervan zijn reuma, jicht en de ziekte van Bechterew. 

Ook osteoartrose, fibromyalgie, zwaarlijvigheid en slijtage kunnen oorzaken zijn van zenuwpijn. 

 

 

Toptraject

De behandeling van gewrichtspijn is sterk afhankelijk van de oorzaak. Bij artrose of slijtage is het bijvoorbeeld belangrijk om te blijven bewegen, terwijl rust houden beter is bij een ontsteking. Bij start van het Toptraject zal een specialistische fysiotherapeut, door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek, de oorzaak van je klachten achterhalen. Vervolgens stel je samen je doelen vast, kijken we welke therapieën passen bij je klachten en gaan we de uitdaging aan om weer met plezier vooruit te gaan.

Zij gaan samen met jou de uitdaging aan

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.