Rinus 1920 x 1080

Heupklachten

Heupklachten zijn klachten die zich rond de heup bevinden. Doordat de heup een kogelgewricht is, kan het alle kanten op bewegen. Hierdoor kunnen er makkelijker klachten ontstaan. De pijn die de klachten veroorzaakt, kan uitstralen naar de rug, de benen of de knieën. Hierdoor worden bewegen en dagelijkse werkzaamheden een uitdaging.

Terug naar jouw klacht
Last van Heupklachten?
T 0493 315 499

Oorzaken

Soms zijn heupklachten het gevoel van klachten ergens anders in je lichaam, bijvoorbeeld de rug of het bekken. Andere veelvoorkomende oorzaken van heupklachten zijn: 

  • Artrose/reuma 
  • Overgewicht 
  • Overbelasting 
  • Hypermobiliteit 
  • Bekkeninstabiliteit 
  • Slijmbeursontsteking 
  • Heupprothese  

 

 

Toptraject

Heb je last van heupklachten? Ben je er dan van bewust dat blessures aan je heup vaak gecompliceerde uitdagingen zijn, die veel aandacht nodig hebben. Het achterhalen van de onderliggende oorzaak is daarom erg belangrijk. Aan de start van het Toptraject zal een gespecialiseerde fysiotherapeut, door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek, de oorzaak van je klachten achterhalen. Soms is het namelijk belangrijk om rust te houden, maar het kan ook zijn dat het beter is om de knie te blijven bewegen. Vervolgens stel je samen je doelen vast, kijken we welke therapieën passen bij je klachten en gaan we de uitdaging aan om effectief, snel en blijvend te herstellen. 

Zij gaan samen met jou de uitdaging aan

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.