Rinus 1920 x 1080

Knieklachten

Knieklachten is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen aan de knie. Veel mensen hebben last van kniepijn, waardoor het een herkenbare blessure is. Maar doordat de knie zoveel verschillende onderdelen heeft, zijn er veel verschillende klachten mogelijk. Klachten komen vaak voor bij sporters die veel onverwachte bewegingen maken of veel springen, zoals voetballers, skiërs, fietsers, volleyballers en basketballers. 

Terug naar jouw klacht
Last van Knieklachten?
T 0493 315 499

Oorzaken

Meestal ontstaan knieklachten door verdraaiing van het gewricht, overbelasting of een onverwachte beweging. De pijn kan acuut ontstaan, maar ook een symptoom zijn van onderliggende problemen. De locatie en de soort pijn verschillen per blessure. Kniepijn kan aan de binnenkant van de knie zitten, maar ook aan de achterkant of de zijkant. Of de knie doet in zijn geheel pijn. Je wordt hierdoor beperkt in het buigen, rekken en/of strekken van je been. Mogelijke oorzaken zijn: 

  • Overbelasting 
  • Veel sporten 
  • Verkeerde stand van de voeten 
  • Knieslijtage/artrose 
  • Gescheurde meniscus/kniebanden/kruisband 
  • Kraakbeenbeschadiging 
  • Knie-operatie

 

 

Toptraject

Heb je last van kniepijn? Ben je er dan van bewust dat blessures aan je knie vaak gecompliceerde uitdagingen zijn, die veel aandacht nodig hebben. Het achterhalen van de onderliggende oorzaak is daarom erg belangrijk. Aan de start van het Toptraject zal een gespecialiseerde fysiotherapeut, door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek, de oorzaak van je klachten achterhalen. Soms is het namelijk belangrijk om rust te houden, maar het kan ook zijn dat het beter is om de knie te blijven bewegen. Vervolgens stel je samen je doelen vast, kijken we welke therapieën passen bij je klachten en gaan we de uitdaging aan om effectief, snel en blijvend te herstellen. 

Zij gaan samen met jou de uitdaging aan

Contact

Fysiotherapie Louwers zorgt voor een behandeling op topniveau, zodat jij met een goed gevoel vooruit gaat: een Top Traject. Een sportblessure, rugklachten of aangezichtspijn?
Welke uitdaging ga jij samen met ons aan? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een intake.